Gulle Grond

Het project Gulle Grond van Stichting Zonnemaire Buitengewoon is een Zeeuwse inzending voor het Jubileum project van BNG (Bank Nederlandse Gemeenten) en het BNG Cultuurfonds. Het overkoepelende thema van alle Jubileumprojecten is: ”De eeuwige jeugd”. Uit elke provincie is er een inzending. De multimedia voorstelling Gulle Grond van Stichting Zonnemaire Buitengewoon is gehonoreerd door het Cultuurfonds en is daarmee de inzending van Zeeland.

Grond = reden, de grond is de grond van ons bestaan. De grond is oud en eeuwig, tegelijk groeit er op de grond ieder jaar weer een nieuw gewas, jaarlijks fris en groen. Na de oogst word de grond geploegd, krijgt het een paar maanden rust, in het voorjaar begint de nieuwe cyclus van voren af aan. Er word gezaaid, er groeit een gewas, jong en nieuw. De grond is oud en eeuwig en heeft de eeuwige jeugd.
Muziek geschreven en uitgevoerd door het Kaviaar collectief aangevuld met electronisch muzikant Rick van der Ree ‘ElectRick’. Verhaal, teken en brief uitwisselingen door Sarah Pink en Vera Verseput. Film en beeld door Jaap Verseput.

Er is een live regstratie gemaakt door Robin Lutz AV Producties in het Energiehuis te Dordrecht welke is uit gegeven op USB stick, audio gemixt door Danny Fokker.
Een boekwerk gemaakt door Vera Verseput.

2e uitvoering in een reeks van 4 verdeeld over een weekend gevraagd door het Onderstroom Festival 2015 in het Spoetnik Theater onder het City Hotel te Vlissingen.

Met dank aan Danny Fokker voor het geluid en algemene techniek en Guus Hogerheijde licht.