Kaviaar

Kaviaar - 320 gram (2019, Vinyl) | Discogs

 

Kaviaar maakt live filmmuziek en muziekfilms live. Kaviaar kwam begin 2010 voor het eerst bij elkaar in een kleine studio in Zonnemaire om een soundtrack voor een film, op te nemen. Dat beviel goed en er volgden meer films en meer soundtracks. Na de opnamen wordt er bier gedronken en doorgespeeld, de recorder blijft lopen. In een korte tijd is er een grote collectie van thema’s, melodieén, heftige bas grooves en free style improvisaties opgenomen.

Allerlei soorten geluiden en geprojecteerde beelden zijn een belangrijk onderdeel van een optreden. Fragmenten en teksten uit films (De Russische film Chytere, Captain Beefhart.) en series (Twin Peaks) worden gebruikt. Het specifieke geluid van de Zeelandbrug word gesampled en dienst als basis van een groove. Bassist Rudy Klippel heeft een arsenaal aan vintage vervormers uit de jaren 60 en een loop station. Pianist Willen van Maanen experimenteert met echo apparatuur en klassieke thema’s. Drummer en Beat-boxer Brian Martens zorgt voor subtiel drumwerk met brushes maar ook gedreven harde beats. In 2012 gitarist(tevens Sopraan Sax) Stefan Fokker bij de band gekomen waarvan zijn korrelige gitaarsound goed bij Kaviaar past. Op Alt Saxofoon, Midi Sax, Echo apparatuur, Samples en Beeld Jaap Verseput.

In het kort is Kaviaar te omschijven als Hemelse Underground. Kaviaar eet je niet, Kaviaar beleef je (uitspraak van de Scheveningse Kaviaarhandelaar, Jacobus Toet.) Kaviaar is op het moment bezig om een vinyl plaat te maken, tevens een usb stick erbij met nieuwe werken inclusief film.


DVD – (2010) Meedoen werkt beter.
Een film over het vrijwilligerswerk en het nieuwe Steunpunt op Schouwen-Duiveland.
Een film door Jaap Verseput, Muziek door Kaviaar, Audio regisratie door mij.

CD – Zout Zaad (2013)

DVD – (2013) Schouwen Oogst.
Een film over mensen, natuur, grondruil, zoet en zout, kraal van de zee en zeekraal, herinrichting van een gebied, recreatie, verhuizin, sloop en opbouw. Over de oogst van Schouwen-Oost.
Voor deze film zijn de nummers: Tureluur en Zeekraal geschreven.
Een film door Jaap Verseput, Muziek door Kaviaar, Audio mix door Danny Fokker en mij.


USB – (2016) Kunstwerken
Documentaire over Aannemingsmaatschapij b.v. Van der Straatte.
Realisatie werken in de periode Augustus 2013 – Januari 2016. (foto)
Een Documentaire gemaakt door Jaap Verseput, muziek door Kaviaar.