PietersFokker


Van singer-songwriter tot symfonie. Van luisterliedjes tot psychedelische rock. Van Bram Vermeulen tot Bach. Van Doe maar tot the Doors. Van Pieters tot Fokker.
Joost Pieters(1968) en Stefan Fokker(1988) zijn afkomstig uit totaal verschillende muzikale werelden. Ieder beïnvloed door helden die voor de ander onbekend waren. Die afstand in achtergrond en generatie bleek geen barrière maar juist een brug. Een brug naar een nieuwe muzikale wereld samen.
Aangestoken door elkaars vuur schreven en componeerden Pieters en Fokker binnen drie maanden hun eerste gezamenlijke plaat ‘Waan’ (2016). De tracks lopen uiteen van kleine gitaar- en pianoliedjes tot voller gearrangeerde funky en bluesy songs. Aanvankelijk unplugged en live opgenomen. Daarna aangevuld door bijdragen van bevriende gastmuzikanten.
Kenmerkend zijn de verhalende teksten van Pieters en het ongepolijste geluid van échte instrumenten waarvoor Fokker kiest. ‘Liever het gekraak van een pianokruk en het geknars van snaren, dan gladgestreken perfectie,’ aldus PietersFokker.


Verdwaalt (2017).
Tijdens het maken van hun debuutplaat ”Waan” leerden Joost en Stefan elkaar, maar ook zichzelf, beter kennen en creeerden ze hun eigen geluid. Het gezamelijk schrijven maakte zoveel los dat het hun persoonlijke levens raakte en op zijn kop zette. Dit leidde al tijdens het maken van ‘Waan’ tot de aanzet van nieuwe liedjes voor het volgende album. Maar voor ze aan die volgende plaat konden beginnen, voelden ze dat er een tussenproject moest komen. Een muzikale zelftherapie dat de emoties van de roerige eerste periode weergeeft en verwerkt. Een project dat de vertrouwde regels in de muziek loslaat en doorbreekt. Om elkaar nog meer uit te dagen en op de proef te stellen. Alsof ze eerst moesten verdwalen om daarna sterker thuis te komen. Het verdwalen heeft tot deze EP met vier experimentele nieuwe liedjes geleid.LP\CD – Waan (2016) Artwork Afke Warmerdam Vormgeving Moniek Hilterman (foto)
EP – Verdwaalt (2017) Artwork en vormgeving Vera Verseput (foto)