Skybicycle


In 2008 voor het eerst bij elkaar gekomen, er was meteen een muzikale klik en een liefde voor progressieve symfonische en psychedelische rock muziek uit de jaren 60 en 70. Muzikanten die al eerder in bands hadden gespeeld op Schouwen-Duiveland, gingen het avontuur aan om samen eigen nummers te schrijven. Spelen tot diep in de nacht, bier drinken en ideeĆ©n uitwerken. in 2009 verscheen hun eerste EP ”My Machine” met daarop 4 nummers. Na een aantal geslaagde optredens en positieve recensies ging de band verder schijven aan hun 1e album.

In 2010 is de band versterkt door pianist Willen van Maanen. Hours, de titel van het concept-album wat in 2012 werd gepresenteerd. 9 nummers waar ‘Tijd’ in brede zin van het woord een rode draad door deze cd loopt. De nummers op deze cd lopen ook in elkaar over als 1 geheel. Na het nummer Hours valt een stilte waarna de herkenbare klok te horen is die door het album zit verweven. Deze word gereset door een improvisatie pianostuk gespeeld door Willem op een Yamaha vleugel. Dit nummer is niet aangegeven op de hoes, maar als ‘hidden track” verstopt.
Na wederom geslaagde optredens en goede revieuws is de band op een lager pitje komen te staan door individuele persoonlijke veranderingen in het leven. Er zijn verschillende wisselingen geweest in bezetting om nieuw vuur aan te wakkeren wat tot een leuke tijd heeft geleid maar zonder nieuw werk uit te brengen. in November 2016 heeft Skybicycle in orriginele bezetting een laatste optreden gegeven in het lokale Brogum.